Speltscones met frambozen

Ingrediënten:

250 gram speltmeel
1 eetlepel bakpoeder
1Snufje zout
60 gram gesmolten kokosolie
50 ml maple siroop
1 eetlepel vanille siroop
60 ml heet water
Handje frambozen

How to:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom het speltmeel, zout en bakpoeder.
Voeg de gesmolten kokosolie, maple siroop en de vanille siroop toe en meng met een spatel.
Voeg het hete water toe en meng opnieuw.
Tot slot meng je met je spatel heel voorzichtig de frambozen door je deeg.
Schep met een lepel rondjes deeg op een bakplaat en duw ze een klein beetje aan.
Besprenkel de bovenkant van de scones met een beetje kokosolie of olijfolie voor ze de oven in gaan.
Laat de scones in circa 15 minuten lichtbruin bakken.
De buitenkant is dan lekker knapperig maar van binnen zijn ze nog zacht.
Je kunt de scones een aantal dagen bewaren in een goed afgesloten bakje.

image

Geef een reactie